Adanalı İzciler İlçemizde

Kardeş -İz Projesi gezisine katılan 130 İzci Emet’te İlk Kurşun (Cevizdere Şehitler) Anıtını ziyaret ettiler.

Adana valiliğince evsiz çocukları rehabilitasyon programı kapsamında Sevgiye Uzanan Eller ve Kardeş-İz izci gruplarından oluşan 130 öğrenci bugün ilçemize geldiler. Emet ilçesinin eski kaymakamı ve halen Adana ilinde Vali Yardımcısı olan Halis ARSLAN, ECDAD Başkanı Ali Duyan’ı telefonla arayarak şunları söyledi: ”Adana ilimizde valiliğimizce kimsesiz, yoksul ve çeşitli olaylarda güvenlik kuvvetlerimize bilinçsizce taş atan çocuklarımızı eğitmek maksadı ile çeşitli projelerimizi uygulamaktayız. Bu kapsamda Sevgiye uzanan eller ve Kardeş-İz projemiz kapsamında 130 öğrencimizi Kütahya ilimize gönderdik. Gediz deki Kızılay Kampı ve Emet ilçesini kapsayan gezi tertiplenmiştir.” Dedi.

Bu gezi kapsamında Emet ilçemize gelen Adanalı öğrenciler Emet ilçesinin İşgal döneminde halkın, Yunan Birlikleri ile çatıştığı alan olan İlk Kurşun ( Cevizdere Şehitler ) Anıtını ziyaret ettiler. Kafile başkanı Türkiye İzciler Federasyonu Üyesi Ayhan BİNBOĞA başkanlığındaki izcilere ECDAD-Emet Ceviz Dere Araştırma Derneği Başkanı Ali DUYAN şehitlikte 1920 – 1922 yıllarında bölgede yaşanan olayları anlattı. DUYAN: “Anadolu’muzun işgal yıllarında bayrak ve vatan topraklarımızın kurtarılmasında batılısı-doğulusu, kuzeylisi- güneylisi Kürdü-Türkü, Lazı-Çerkezi, Alevîsi-Sünnîsi tüm atalarımız birlik ve beraberlik içinde mücadele etmişlerdir. Bu şehitlikte de Emetliler ile Doğu ve Güney Doğulu vatan evlatları birlikte savaşmışlardır. Bugün ise bazı mihraklar bizi birbirimize düşürmeye ve bu vatanı bölmeye çalışmaktadır. Bu oyunlara karşı çok dikkatli olmalıyız ve bu oyunlara düşmemeliyiz. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.” Dedi.

Kafiledeki izcilerin şehitlik hakkında sorularının yanıtlanmasından sonra Günlüce Kasabası Belediyesince hazırlanan kumanyalar konuk izcilere dağıtıldı. Adanalı izciler daha sonra Adana iline gitmek üzere Emet ilçesinden ayrıldılar.


Etkinlikten Fotoğraflar

Bir Cevap Yazın