Kategori: Yemeklerimiz

Kıyma Erişte

İçindekiler Un Su Tuz Tereyağı Tercihe göre salça veya rendelenmiş domates püresi ya da kavurma kullanılabilir Pişirme Tarifi Hamur yoğurulur ve açılır. Hamuru açtıktan sonra ince ince saçak şeklinde kesilerek 2 – 3 saat kurutulur. …

Düğün Çorbası

İçindekiler Yoğurt Pirinç Un Tuz Tereyağı Et suyu Su Pişirme Tarifi Bir tencereye pirinç, un ve yoğurt konur. Yavaş yavaş ezilerek karıştırılır. Ardından su, et suyu ve tuz konularak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra …

Cumcum Aşı ( Koparma )

İçindekiler Un Su Tuz Tereyağı Domates salçası Sarımsak Pişirme Tarifi Un, su tuz ile hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan göz kararı ufak ufak parçalar koparılarak yuvarlanır.Tüm hamur ufak top parçaları haline getirildikten sonra tencerede kaynar suya …

Dökme Erişte

İçindekiler İsteğe Göre Peynir ya da domates salçası Tereyağı Un Su Tuz Yumurta Pişirme Tarifi Hamur bol yumurtalı un tuz ile karıştırılır.Kaynar su dökülerek oklava ile yoğrulur. Karşılıklı iki kişi tarafından parlak hal alıncaya kadar …