Kategori: Yemeklerimiz

Tosunum Böreği

İçindekiler 1 kase haşlanmış yeşil mercimek 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Tuz, karabiber 125 gram margarin 2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş Hamuru için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık …

Dövmeç

İçindekiler 5 haşlanmış yumurta 1 demet yeşil soğan Zeytinyağı Limon Tuz Pişirme Tarifi Soğanlar ve yumurtalar incecik kıyılır. Tuz zeytinyağı, limon ilave edilerek iyice karıştırılır. İstenirse haşlanmış patateste katılabilir. Özellikle gözleme ile birlikte servis yapılır.

Hekmane Erik Hoşafı

İçindekiler 500 Gr. Hekmane Eriği kurusu 2 su bardağı toz şeker Su Pişirme Tarifi Hekmane eriği iyice yıkanarak 1 litre suya konulur. İki su bardağı toz şeker ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.

Emet Güveci

İçindekiler 2 kg yağsız dana eti ( Simav, Tavşanlı ve Gediz güvecinde ise dana eti yerine kemikli kuzu eti kullanılır. ) 500 gram domates 1 yemek kaşığı domates salçası 10 adet arpacık kuru soğan 1 …