Kategori: Yemeklerimiz

İlebada Dolması

İçindekiler Bulgur Kese yoğurdu Nane Soğan İlebada (Labada) Kırmızı biber Karabiber Pişirme Tarifi Bulgur, sıcak suyla kabartılır. Soğuduktan sonra kese yoğurdu , ince doğranmış soğan ve ince doğranmış taze nane ile yoğrulur. İsteğe göre karabiber …

Ispanaklı Şibit

İçindekiler 300 gram un 1 su bardağı su 2 damla limon suyu 1 çay kaşığı tuz ( azaltılıp arttırılabilir) İç Harcı İçin 500 gram ıspanak 2 adet kuru soğan Yarım su bardağı sıvı yağ 1 …

Haşhaşlı Gözleme

İçindekiler Hamur için 3 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İçine sürmek için Çekilmiş haşhaş Sıvı yağ Pişirme Tarifi Su ve tuz bir yoğurma kabına alınır. Üzerine azar azar un …

Cimcik Aşı

İçindekiler Un  Yumurta  Tuz  Tereyağı  Sarımsak  Yoğurt  Pişirme Tarifi Bir kabın içine un havuz gibi açılır. İçine yumurta, tuz, su ilave edilir. Hamur yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır. Unlanır. …