İçindekiler
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber
125 gram margarin
2 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
Hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş
Pişirme Tarifi
Öncelikle mercimek, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sotelenir. Tuz, karabiber ilave edip soğumaya bırakılır. Bu arada hamur hazırlanır. Bunun için sıvı yağ, ılık su ve kabartma tozu ile karıştırılır. Azar azar un eklenir. Yumuşak bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Ufak bezeler koparılır. Oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır. Eritilmiş margarinle haşhaş karıştırılır. Yufkaya sürülür. Yufka, 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kesilen parçalar katlanıp, buzdolabına alınır. 10 dakika bekletilir. Dolaptan çıkarılan yufkalar merdane ile tekrar açılır. 15 cm’lik kareler kesilir. Ortalarına mercimekli harçtan koyulur. Ek yerleri tepsiye gelecek biçimde boylamasına ikiye katlanır. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılıp tabaklara konarak servis yapılır.