Miyane Çorbası ( Sıkıcık Çorbası )


İçindekiler

1 su bardağı ince bulgur

3 yemek kaşığı tarhana

1 yemek kaşığı un

yarım fincan kuru nane

1 çay kaşığı karabiber

1 büyük kuru soğan

2 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 kase yoğurt

Pişirme Tarifi

İnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir. Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane karıştırılır. Katı bir katı bir karışım elde edilir. Elimizde yuvarlayarak nohut büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye sıralarız. Bir başka tencerede soğan, yağı ve salça kavrulur. Üzerine beş su bardağına yakın su doldurulur. Kaynayan salçalı suya önceden yuvarladığımız toplar atılır. Birbirine yapışmaması için tane tane atmakta yarar vardır. Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır. Küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır. Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan çorbaya arzuya göre dökülür.



Bir Cevap Yazın