Haşhaşlı Lokum


İçindekiler

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 çorba kaşığı kuru maya

2 tatlı kaşığı şeker

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

Ilık su

İç Malzemesi

1 kase haşhaş

1 su bardağı sıvı yağ

Pişirme Tarifi

1 bardak ılık suda maya eritilir.
Ayrı bir kaba maya, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, un alınır
Aldığı kadar ılık su ile kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapılır. Hamur iki misli oluncaya kadar kabartilir. Bir kapta haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. Hamur 3 bezeye ayrılır ve bir tanesi alınır el ile yarim cm kalınlığında açılır. Üzerine haşhaş sürülür rulo yapılır. Yapılan rulo 3 parmak eninde kesilir ve tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde yerleştirilir. Hamurlar bitesiye kadar aynı işlem yapılır. Üzerine sıvı yağ sürülür susam serpilir. Tepside 15 dakika mayalandıktan sonra fırında 400 {200}derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir



Bir Cevap Yazın