Şibitli Tavuk Tiridi


İçindekiler

1 büyük tavuk

5 lt. su

Yeteri kadar tuz

5 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 kg un

500 gr süzülmüş katı yoğurt

1 baş sarımsak

Pişirme Tarifi

Temizlenip yıkanmış tavuk, büyükçe tencereye konulup su ve tuz ilave edilerek, pişinceye kadar kaynatılır. Ilıyınca tepsinin ortasına konulur. 2 kg. una 1 yemek kaşığı tuz katılarak, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup, üzerine nemli bir bez örtülerek 10 dakika bekletilir. Küçük bezelere ayrılan hamur,1 mm. Kalınlığında açılarak kızgın saç üzerinde iyice kurutmadan çevire çevire pişirilir. Ve hemen rulo halinde sarılıp 5 cm boyunda parçalara kesilerek tepsideki tavuğun etrafına dik dik dizilir. Tavuğun suyu da şibitlerin üzerine ılık şekilde dökülerek tirit yapılır. Üzerine kızarmış kırmızı biberli tereyağı gezdirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt dökülür. Ilık olarak servis yapılır.


Bir Cevap Yazın