İçindekiler
1 paket yufka
1 adet tavuk
Bol sarımsak
Tuz
Pişirme Tarifi
Yufka un, su ve tuzla yoğurulup ince açıp sacda pişirerek de yapabilirsiniz. Ya da buradaki tarifteki gibi hazır yufka da kullanabilirsiniz. Yufka rulo şeklinde sarılıp 2 parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Bu şekilde fırında yufkalar kızartılır. Diğer taraftan tavuk haşlanıp didiklenir. Suyu biraz sıcakken içine bol sarımsak eklenir. Tuzu eklenir. Tavuk suyu, yavaş yavaş yufkalara gezdirilir. Yufkalar yumuşayana kadar bu işlemi yapılır. Bir anda çokça dökülmemesi gerekir, yoksa hamur olur. Sonra üstüne didiklediğimiz tavuklar dökülür ve servis edilir. Emet’te bazı kadınlarımız yufkalarını sacda pişirerek kendileri hazırlayıp kurumaya bırakırlar. Bunlardan var ise yufkalar zaten pişmiş ve kuru olacağından, yufkayı fırında kızartmaya gerek yoktur.