Mercimekli / Kıymalı Sini Mantısı


İçindekiler

Hamuru için

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su

İçi için

2 su bardağı yeşil mercimek ( Tercihe göre kıymalı olacak ise kıyma )

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

2,5 su bardağı et suyu

Sunumu için

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağı

Pul biber

Pişirme Tarifi

Mercimekler suya atılır ve haşlanır. Un, yumurta, tuz ve su ile hamur oluşturulur ve dinlendirilir. Ardından iki bezeye ayrılıp açılır. Pişen mercimeklere doğranmış soğan, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Mantılar kare kare kesilip içine harç konur. Bohça gibi ağzı açık kapatılır. Dikey olarak tepsiye dizilir. 190 derecede üstü çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkınca et suyu ve istenirse mercimek suyu dökülerek haşlanır. İç olarak tercihe göre kıyma da kullanılabilir.



Bir Cevap Yazın