İçindekiler
Hamuru için
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için
2 su bardağı yeşil mercimek ( Tercihe göre kıymalı olacak ise kıyma )
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
2,5 su bardağı et suyu
Sunumu için
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Pişirme Tarifi
Mercimekler suya atılır ve haşlanır. Un, yumurta, tuz ve su ile hamur oluşturulur ve dinlendirilir. Ardından iki bezeye ayrılıp açılır. Pişen mercimeklere doğranmış soğan, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Mantılar kare kare kesilip içine harç konur. Bohça gibi ağzı açık kapatılır. Dikey olarak tepsiye dizilir. 190 derecede üstü çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkınca et suyu ve istenirse mercimek suyu dökülerek haşlanır. İç olarak tercihe göre kıyma da kullanılabilir.