Kategori: Kültürümüz

Haşhaşlı Lokum

İçindekiler 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı kuru maya 2 tatlı kaşığı şeker 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su İç Malzemesi 1 kase haşhaş 1 …

Aktana ( Ak Tarhana )

İçindekiler Un Maya Yoğurt Baharatlar ( Kırmızı biber, acı biber, kara biber ) Nane Tuz Domates Pişirme Tarifi 1 kaşık tereyağı, salça, sıcak su beraber kavrulur. 3 bardak soğuk su eklenir. 3 kaşık tarhana alınarak …

Kızılcık Tarhanası

İçindekiler Güren ( Kızılcık ) Tarhanası Un Tuz Pişirme Tarifi Bir çorba kaşığı katı yağda bir orta boy rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 litre su ilave edilip, bir çay kaşığı tuz eklendikten sonra 4 …

Emet Kebabı

İçindekiler Bir yaşını doldurmuş bütün oğlak eti Tuz Pişirme Tarifi Emet’in meşhur kebabı, bir yaşını yeni doldurmuş oğlak etiyle yapılır. Temizlenen oğlak bütün olarak fırına atılır. Kapaklar sıkı sıkıya kapanır. Hatta çamurla sıvanır. 4 saat …